EMQ. Gestart met een missie.

VRIJHEID, DUURZAAMHEID EN ONEINDIG GEMAK

Vrijheid, duurzaamheid en oneindig gemak.

Jaren geleden verschenen al verontrustende berichten over de slechte luchtkwaliteit in Europese steden. Vanuit deze urgentie zijn we EMQ gestart. Na grondig onderzoek en talloze testritten hebben we uiteindelijke een vederlichte, ultra-wendbare elektrische vouwfiets ontwikkeld waarmee je in no time van a naar b komt.

Dat is EMQ.

Maak kennis met team EMQ

Mireille

Founder

Chris Jan

Founder

Steven

Hoofdmonteur & technisch consultant

Christien

Back Office Customer Service

Diego

EMQ Brand Ambassador

Corné

Marketing | Madpack

Kendra

Marketing | Madpack

Michiel

Marketing | Madpack

Ons verhaal

2016 - November
Start oriëntatie duurzame alternatieve stadsmobiliteit

Een team van ondernemers, onderzoekers en technisch experts wordt samengesteld. Na gedegen onderzoek komen we op het concept van een duurzame, elektrische lichtgewicht fiets. Zo licht mogelijk zodat deze gemakkelijk overal mee naar binnen kan. In huis, in de trein en in de metro.

2017 - April
Het EMQ e-bike prototype wordt ontworpen

En dan begint de échte innovatie: kan het prototype beter? Sneller? Lichter? Gemakkelijker? We laten het EMQ prototype uitgebreid en uitvoerig testen en certificeren.

2019 - Januari
Lancering van de EMQ e-bike V 1.0

Een waanzinnig en ongelofelijk spannend moment. Na jaren van hard werken lanceren we tijdens de eerste pilot de EMQ e-bike V 1.0. Wij zijn laaiend enthousiast!

2019 - Januari-Augustus
De EMQ e-bike wordt voor de leeuwen gegooid

Tijdens de pilot hebben we met een heel aantal klanten contact gehouden, en alle feedback nauwkeurig gedocumenteerd en doorgevoerd.

2019 - September
Afronding succesvolle pilot

De eerste pilot was een geweldig succes, met hele enthousiaste en betrokken klanten. Benieuwd naar de reacties? Kijk hierboven wat klanten vertelden over hun ervaringen!

2019 - September
Lancering EMQ e-bike V 2.0

Alle feedback ontvangen tijdens de pilot, is verwerkt in de EMQ e-bike V 2.0. Nóg beter, nóg sneller, nóg gemakkelijker.

2020 - Juli
Lancering EMQ e-bike V 3.0

Deze nieuwe versie 3.0 tilt de EMQ e-bike naar een nog hoger niveau. Met een modern LCD scherm is er waardevolle intelligentie toegevoegd aan je e-bike. Bovendien hebben we de nieuwste editie nog nèt wat pittiger gemaakt. Elk ritje met deze editie is puur genieten!

En de toekomst?

Een groene en duurzame stad doordat het vervoer veranderd is. Sneller, gemakkelijker, duurzamer en minder belastend voor alles om ons heen.

Er is al

130800
14686

734 bomen bespaard die een jaar lang moeten groeien om de totale CO2-uitstoot in hun biomassa op te nemen.

58,75 uren bespaard die een 2,3 Megawatt windmolen moet draaien om de totale uitstoot van CO2 te voorkomen.