Skip to main content

Onderhoud van je EMQ e-bike

DE SLEUTEL NAAR OPTIMAAL (BLIJVEN) GENIETEN.

Om optimaal te kunnen blijven genieten van je EMQ e-bike is goed en tijdig onderhoud cruciaal. Denk daarbij aan het laten uitvoeren van onderhoudsbeurten, maar ook aan zelf de juiste zorg aan je EMQ e-bike geven.

Onderhoud voor een optimale ervaring.

Ook belangrijk voor het behouden van alle garantie.

We snappen als geen ander dat je zo lang mogelijk optimaal wilt genieten van je EMQ e-bike. Daarvoor is goed onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan tijdig de onderhoudsbeurten laten uitvoeren. Zo voorkom je onnodige slijtage en mogelijke problemen. Én je EMQ e-bike blijft als nieuw fietsen!

Maar vergeet ook niet dat je zelf met een paar simpele tips en trucs zorgt voor langdurig plezier van je e-bike.

Welk onderhoud laat je doen?

Eerste onderhoudsbeurt

Na ongeveer 300km is je EMQ e-bike toe aan een eerste onderhoudsbeurt. Alle onderdelen van je EMQ e-bike zijn dan “ingefietst”. Om zo lang mogelijk te genieten van je fiets is het dan zaak om alles opnieuw aan te spannen en te controleren. Deze eerste onderhoudsbeurt is belangrijk voor een optimale levensduur van je EMQ e-bike. Plan deze dus tijdig om geen garantie te verliezen.

Periodiek onderhoud

Na de eerste onderhoudsbeurt kan je EMQ e-bike er weer even tegen! Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik moet je 1-2 keer per jaar je EMQ e-bike een onderhoudsbeurt laten geven. Dat kan bij ons, maar ook bij je lokale fietsenmaker. Periodiek onderhoud is belangrijk om onnodige slijtage tegen te gaan, en mogelijke problemen te voorkomen.

Boek eenvoudig je onderhoudsbeurt bij EMQ

In het EMQ klantportal kun je 24/7 een onderhoudsbeurt aanvragen voor je EMQ e-bike.

Welk onderhoud doe je zelf?

Ketting smeren

Het enige dat af en toe even gesmeerd moet worden is de ketting. Maak deze schoon met een oude doek of t-shirt. Smeer met speciale kettingolie, niet met hele vette middelen of spray en neem na het smeren de overtollig olie af met een oude doek. Let op dat het smeermiddel niet op de velg komt. Houd ongeveer 1x per maand aan.

Banden oppompen

Houd de banden zo hard mogelijk. Dit zorgt voor de beste actieradius, de EMQ e-bike rijdt dan het lichtst en je hebt veel minder kans op lekke banden. Bovendien zorgt een goede bandenspanning voor een langer leven van je accu! Zo kun je zorgeloos doorfietsen.

Schoonmaken

Maak de EMQ e-bike regelmatig even schoon, maar niet met een tuinslang of hogedrukspuit. Zorg dat de fiets droog is en borstel het vuil van de fiets.

Geef je EMQ e-bike geregeld onderhoud en geniet optimaal en eindeloos van alles wat de EMQ e-bike te bieden heeft

Tips voor je EMQ e-bike

Zo haal je er alles uit

Rijd je accu niet helemaal leeg

Juist om de batterij zo lang mogelijk mee te laten gaan, moet je ‘m nooit helemaal leegrijden. Sterker nog: laad het liefst na elk gebruik weer even op. Zo verleng je de levensduur van je batterij.

Tijdje ongebruikt? Af en toe opladen.

Als je de EMQ e-bike langer dan een maand niet gebruikt, parkeer je e-bike dan met een volle accu. Leg je EMQ e-bike eens per maand heel even aan de oplader om je accu in optimale conditie te houden.

Bewaar je e-bike op kamertemperatuur

Stal je fiets in een droge en niet te koude omgeving, 15 a 20 graden is het beste. Is de omgeving toch kouder, dan zal de actieradius teruglopen. En laad de accu nooit op in een omgeving onder de 5 graden.

Afstellen stuur en zadel

Zorg dat je schouders in een ontspannen houding naar beneden hangen en de armen licht gebogen zijn. Je benen nooit helemaal strekken maar ook licht gebogen. Overschrijd nooit de veiligheidsmarkering op het stuur en zadelpen.

Remmen met je EMQ e-bike

Rem zoveel mogelijk met beide remmen. Bij voorkeur meer met de voorrem. Stop met trappen wanneer je remt. Rijd daarnaast niet met slepende remmen. De remmen kun je zelf makkelijk bijstellen met de sleutels aan het begin van de remkabel op het stuur.

Uitvouwen EMQ e-bike

Rijd de EMQ e-bike licht naar voren tijdens het uitvouwen van het achterframe zodat de ketting op z’n plek valt. Voel je veel weerstand? Duw niet door maar vouw de EMQ e-bike iets in en herhaal de handeling voorzichtig.