Skip to main content

Service bij EMQ

ZORGELOOS GENIETEN.

We helpen je bij EMQ niet alleen met de aankoop, maar ook bij het gebruiken en onderhouden van je elektrische vouwfiets. Op die manier kun jij zorgeloos genieten van de vrijheid die de EMQ e-bike je biedt. Wij verzorgen de rest.

Wij zetten graag nèt even die extra stap. Zorgeloos genieten.

Standaard de allerbeste service bij EMQ.

Wij gaan voor 100% tevredenheid. Daarom leveren we standaard nèt even iets meer. 

  • Je EMQ e-bike wordt 100% rijklaar gemaakt
  • Je hebt 24/7 toegang tot het klantportal
  • Gespecialiseerde EMQ fietsenmaker op afspraak
  • Schoonmaakservice na elke onderhoudsbeurt bij EMQ
  • Razendsnelle service bij reparatie
  • Storingen of reparaties binnen de garantie worden (uiteraard) kosteloos gerepareerd op de EMQ werkplaats te Amsterdam. Ook voor reparaties buiten de garantie kun je natuurlijk altijd bij ons terecht en staan wij altijd graag voor je klaar!

Wat bieden we nog meer?

Specialistische onderhoudsbeurten

€79,95

Wij kennen je e-bike het allerbeste en nemen 'm grondig onder handen. Na een onderhoudsbeurt bij EMQ fietst je e-bike weer als nieuw.

Leenfietsservice

€14,95

EMQ e-bike even ingenomen voor onderhoud of reparatie? Maak dan gebruik van onze leenfietsservice. Zo zit je nooit zonder EMQ e-bike.

Je EMQ e-bike liever zelf laten onderhouden door je lokale fietsenmaker? Dat kan!

Losse onderdelen kunnen bij ons besteld worden en zijn binnen 2-3 werkdagen in huis.
Ook voor advies of overleg staat onze EMQ monteur graag voor je fietsenmaker klaar. 

Welk onderhoud laat je doen?

Eerste onderhoudsbeurt

Na 300 – 450 km is je EMQ e-bike toe aan een eerste onderhoudsbeurt. Alle onderdelen van je EMQ e-bike zijn dan “ingefietst”. Om zo lang mogelijk te genieten van je fiets is het dan zaak om alles opnieuw aan te spannen en te controleren. Deze eerste onderhoudsbeurt is belangrijk voor een optimale levensduur van je EMQ e-bike. Plan deze dus tijdig om geen garantie te verliezen.

Periodiek onderhoud

Na de eerste onderhoudsbeurt kan je EMQ e-bike er weer even tegen! Je EMQ e-bike heeft elke 1.000 km of elk jaar (net wat als eerste komt) een onderhoudsbeurt nodig. Dat kan bij ons, maar ook bij je lokale fietsenmaker. Periodiek onderhoud is belangrijk om onnodige slijtage tegen te gaan, en mogelijke problemen te voorkomen.

Onderhoud voor een optimale ervaring.

Ook belangrijk voor het behouden van alle garantie.

We snappen als geen ander dat je zo lang mogelijk optimaal wilt genieten van je EMQ e-bike. Daarvoor is goed onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan tijdig de onderhoudsbeurten laten uitvoeren. Zo voorkom je onnodige slijtage en mogelijke problemen. Én je EMQ e-bike blijft als nieuw fietsen!

Maar vergeet ook niet dat je zelf met een paar simpele tips en trucs zorgt voor langdurig plezier van je e-bike.

 

Welk onderhoud doe je zelf?

Ketting smeren

Het enige dat af en toe even gesmeerd moet worden is de ketting. Maak deze schoon met een oude doek of t-shirt. Smeer met speciale kettingolie, niet met hele vette middelen of spray en neem na het smeren de overtollig olie af met een oude doek. Let op dat het smeermiddel niet op de velg komt. Houd ongeveer 1x per maand aan.

Banden oppompen

Houd de banden zo veel mogelijk netjes op 4 bar. Dit zorgt voor de beste actieradius, de EMQ e-bike rijdt dan het lichtst en je hebt veel minder kans op lekke banden. Bovendien zorgt een goede bandenspanning voor een langer leven van je accu! Zo kun je zorgeloos doorfietsen.

Schoonmaken

Maak de EMQ e-bike regelmatig even schoon, maar niet met een tuinslang of hogedrukspuit. Zorg dat de fiets droog is en borstel het vuil van de fiets.

Geef je EMQ e-bike geregeld onderhoud en geniet optimaal en eindeloos van alles wat de EMQ e-bike te bieden heeft