Skip to main content

Elektrische fietsverzekering

Samen met Univé

elektrische vouwfiets trein

Volledige ontzorging met de Univé elektrische fietsverzekering.

Hoe je de EMQ ook gebruikt, voor je plezier, woon-werkverkeer of op avontuurlijke reizen, de EMQ e-bike brengt je overal waar en wanneer je maar wilt. En dat is vrijheid.

Om deze vrijheid te garanderen kun je je EMQ e-bike verzekeren. Tegen diefstal, schade en pechhulp. Daarnaast kunt u deze fietsverzekering uitbreiden met een ongevallendekking voor u en uw passagier. Zo ben je snel weer helemaal mobiel!

Elektrische fietsverzekering

Uw EMQ verzekeren? Met de elektrische fietsverzekering van Univé is uw nieuwe of tweedehands EMQ wereldwijd verzekerd tegen diefstal en schade. En bij diefstal van uw fiets of total loss krijgt u 3 jaar lang de aankoopprijs terug. Pech onderweg of een lekke band? Dan kunt u gebruik maken van Pechhulp: de haal- en brengservice van Univé.

Wat is verzekerd met de fietsverzekering van Univé?

Uw elektrische fiets is wereldwijd verzekerd tegen schade en diefstal. Pechhulp is bij de elektrische fietsverzekering van Univé standaard meeverzekerd.

Wel verzekerd

  • Bij diefstal of total loss in de eerste drie jaar wordt de aankoopwaarde uitgekeerd.
  • Diefstal of schade aan alleen de accu ook meeverzekerd.
  • Alle schade aan uw elektrische fiets -meeverzekerd, ook bij eigen schuld.
  • Pechhulp, de haal- en brengservice van Univé, is standaard meeverzekerd.
  • Fietshelm gratis meeverzekerd tot € 100
  • Vrijwillig eigen risico bij diefstal.
  • Geen eigen risico bij total loss.

Niet verzekerd

  • Schade veroorzaakt met uw e-bike aan anderen. Sluit hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering af.
  • Schade door diefstal waarbij de fiets niet op slot staat met een ART goedgekeurd 2 sterren slot. En als een fiets duurder dan € 3.500 niet op slot staat met 2 ART goedgekeurde 2 sterren sloten.
  • Verplicht eigen risico van € 50 bij schade.

Aanvullende verzekeringen voor uw EMQ elektrische vouwfiets

Pechhulp

Als u uw elektrische fiets verzekert bij Univé, is Pechhulp standaard inbegrepen. Een lekke band vervangen we ter plekke. In andere pechgevallen halen we u op en brengen u weer thuis als u gestrand bent met uw fiets.

Ongevallendekking

Voor maar € 4,03 per jaar heeft u een Ongevallendekking voor u en uw passagier. Krijgt u een fietsongeval? Dan keert Univé maximaal € 15.000 uit bij blijvende invaliditeit of € 7.500 bij overlijden.

Kies voor de elektrische fietsverzekering van Univé

Bereken uw premie

Veelgestelde vragen Univé elektrische fietsverzekering

Hoe lang krijg ik het aankoop- / factuurbedrag van mijn EMQ terug bij diefstal of total loss?

Je krijgt drie jaar lang het aankoop- / factuurbedrag van de fiets terug bij diefstal of een total loss. Bewaar daarom je aankoopnota / factuur goed. Bij een diefstal of total loss, kunnen wij deze opvragen.

Hoe lang is mijn EMQ verzekerd?

Je EMQ is zolang verzekerd als jij dat wilt. Het maakt dus niet uit hoe nieuw of oud je fiets is. De fietsverzekering is dagelijks opzegbaar.

Heeft Univé mijn fietssleutels nodig als mijn EMQ gestolen is?

Ja, als je EMQ gestolen is, hebben wij twee fietssleutels nodig om de diefstal te kunnen melden en af te handelen. Zorg er dus voor dat je altijd twee originele fietssleutels hebt.

Is mijn EMQ ook op vakantie verzekerd?

Je EMQ is overal ter wereld verzekerd voor diefstal en schade, ook tijdens vakantie. Met de aanvullende dekking Pechhulp kunnen wij je bij pech of een ongeluk onderweg in Nederland helpen en in België en Duitsland tot maximaal 25 kilometer vanaf de Nederlandse grens. Pechhulp geldt niet binnen twee kilometer van je woon- of overnachtingsadres.

Is mijn ook accu ook verzekerd als alleen de accu wordt gestolen?

De accu van je elektrische fiets is ook verzekerd voor diefstal. Ook als alleen de accu wordt gestolen en niet de hele fiets.

Wat moet ik doen bij pech met mijn EMQ?

Neem bij een ongeluk of pech met je EMQ contact op met de Univé Alarmcentrale op +31(0)592 348 112. Geef aan dat je pech hebt met je EMQ.

Welk slot moet ik op mijn fiets gebruiken?

Zet de EMQ altijd op slot, ook als je de EMQ binnen zet. De EMQ moet voorzien zijn van een ART-goedgekeurd slot met minimaal 2 sterren. Informatie hierover vind je op www.stichtingart.nl.

Wat moet ik doen als ik mijn fietssleutel kwijt ben?

Je kunt een nieuwe fietssleutel bestellen bij de fabrikant van het slot of op www.fietssleutels.nl. Let erop dat de nieuwe sleutel hetzelfde nummer krijgt als de vermiste sleutel. Koop je een nieuw slot, geef dan de nieuwe sleutelnummers direct aan Univé door, zodat zij het kunnen noteren op je polis.

Wat kost een fietsverzekering voor de EMQ?

 

Een fietsverzekering voor de EMQ heb je al vanaf € 2,71 per maand. De exacte prijs van een fietsverzekering voor jouw fiets hangt af van: het merk van de fiets, de nieuwwaarde van de fiets, je leeftijd en de regio waarin je woont. Bereken je premie.

 

Elektrische fietsverzekering van Univé krijgt een 8,4 van Consumentenbond

In mei 2023 publiceerde de Consumentenbond een polisvoorwaarden vergelijk. De elektrische fietsverzekering van Univé kreeg een mooie 8,4. Pechhulp is standaard meeverzekerd. En u krijgt 3 jaar lang de aankoopprijs van uw fiets terug als uw fiets niet meer te repareren is na schade. Deze voordelen zorgden, samen met de overige polisvoorwaarden, voor een mooie 8,4 van de Consumentenbond.

Samen met Univé.
Dé elektrische fietsverzekering voor volledige ontzorging.