E-bike verzekering

ONBEZORGD OP PAD.

elektrische vouwfiets trein

Volledige ontzorging met de ENRA e-bike verzekering.

Hoe je de e-bike ook gebruikt, voor plezier, woon-werkverkeer of op avontuurlijke reizen, de EMQ e-bike brengt je altijd waar en wanneer je maar wilt. En dat is vrijheid.
Om deze vrijheid te garanderen kun je je EMQ e-bike verzekeren. Tegen diefstal, schade en/of pech. Zo ben je snel weer helemaal mobiel!

De verzekeringspakketten

ENRA Basis | ENRA Optimaal Diefstal | ENRA Optimaal Casco

ENRA Basis

Wil je jouw fiets of E-bike voordelig tegen diefstal verzekeren? Dan is ENRA Basis een goede keuze. Dit is een diefstalverzekering zonder extra’s. Omdat jouw fiets na verloop van tijd minder waard wordt, vindt bij ENRA Basis vanaf het eerste jaar afschrijving plaats. Wordt je fiets gestolen? Dan heb je recht op de aanschafwaarde min de afschrijving.

Afschrijvingen bij de Basis dekking

  • 1e jaar = 15%
  • 2e jaar = 20%
  • 3e jaar = 25%
  • 4e jaar = 35%
  • 5e jaar = 50%

Afschrijving accu bij de Basis dekking

Als je fiets teruggevonden wordt na diefstal én er zit schade aan de accu als gevolg van de diefstal, geldt een afschrijving van 1,5% per maand.

Eigen risico bij de Basis dekking

Bij de diefstaldekking geldt geen eigen risico.

ENRA Optimaal Diefstal & Casco

Met ENRA Optimaal kies je voor onze meest uitgebreide verzekering voor jouw fiets of E-bike. Zo kun je altijd en overal onbezorgd fietsen. Met ENRA Optimaal kun je kiezen uit een diefstal- of een cascodekking.

Optimaal Diefstal

Met ENRA Optimaal Diefstal ben je verzekerd tegen diefstal. Er vindt geen afschrijving plaats op de fiets gedurende de verzekerde periode. Of jouw fiets nu in het eerste of het laatste jaar van de verzekering wordt gestolen, bij ENRA Optimaal krijg je een nieuwe, gelijkwaardige fiets vergoed.

Optimaal Casco

Kies je voor ENRA Optimaal Casco? Dan ben je verzekerd tegen diefstal en schade. Ook verhaalsrechtsbijstand, ongevallen opzittendenverzekering én ENRA Pechhulp Europa zijn standaard inbegrepen bij deze verzekering.

Afschrijving accu bij de Optimaal dekking

Bij diefstal van de accu, of schade aan de accu geldt een afschrijving van 0,75% per maand.

Eigen risico bij de Optimaal dekking

Bij de diefstaldekking geldt geen eigen risico. Bij de cascodekking geldt een eigen risico van € 35 per schade.

Het dekkingsoverzicht van ENRA

Benieuwd naar de kosten van de verzekering in jouw postcodegebied?

Bereken het direct

Veelgestelde vragen ENRA e-bike verzekering

Ik ben mijn fietssleutel kwijt, wat moet ik doen?

Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk een nieuwe sleutel bij laat maken. Dit kun je doen via www.fietssleutels.nl of via EMQ. De sleutel moet besteld worden bij de leverancier of producent van het slot. Je kunt de sleutel niet via ENRA bestellen.

Je kunt dit formulier gebruiken om aan ons door te geven dat je een sleutel bijbesteld hebt. Voor de dekking van je verzekering is het noodzakelijk dat wij weten dat je een sleutel bijbesteld hebt.

Ik heb schade aan mijn fiets, wat moet ik doen?

Bij schade aan je fiets kunt je jouw fiets laten repareren bij een van onze gespecialiseerde EMQ-reparateurs. ENRA zorgt voor de afhandeling met EMQ. Het eventuele eigen risico moet je zelf voldoen aan EMQ. Hoe hoog jouw eigen risico is, verschilt per soort dekking en verzekering.

Komt je schade voort uit een eenzijdig ongeval? Dan kun je dit bij ons melden via dit formulier.

Ik heb schade en het is niet mijn schuld, wat moet ik doen?

Probeer met de tegenpartij een Europees Schadeformulier in te vullen. Daarna kunt je je EMQ e-bike bij EMQ laten repareren. Het Europees Schadeformulier stuur je vervolgens naar ENRA op. ENRA zal voor jou proberen de schade, inclusief je eigen risico, te verhalen bij de tegenpartij.

Download het Europees Schadeformulier hier.

Ik ontving een verleningsaanbod van ENRA, ben ik verplicht deze te accepteren?

Nee, je bent niet verplicht deze te accepteren.

Het aanbod is vrijblijvend. Als je de verzekering wilt verlengen kun je naar enra.nl/verlengen gaan.
Wil je je verzekering niet verlengen, dan hoef je niets te doen.
Je kunt alleen de verlengingswebsite bezoeken als je van ons een offerte ontvangen heeft. In andere gevallen kun je hier niet inloggen.

Als je een verzekering hebt afgesloten voor 1 jaar, dan ontvang je ieder jaar van ENRA een brief waarin ENRA aangeeft dat je verzekering automatisch voortgezet wordt.
Als je dit niet wilt, dan kun je ENRA een e-mail sturen dat je de verzekering wenst te beëindigen. Je kunt ook dit formulier invullen.

Je ontvangt geen verlengingsaanbod als je een Basis dekking afgesloten heeft. Als je deze verzekering na 3 jaar wenst te verlengen, kan dit alleen via EMQ. EMQ moet de huidige waarde van je fiets bepalen (taxeren). Daarna kan EMQ de fiets opnieuw voor je verzekeren. Het verzekerde bedrag is dan gelijk aan de getaxeerde waarde.

Betaal ik poliskosten voor mijn fietsverzekering?

Ja, je betaalt éénmalig € 5,00 poliskosten. Dit brengen wij in rekening bij de eerste premie die je betaalt.

Zorgeloos genieten.
Dé E-bike verzekering voor volledige ontzorging.