Skip to main content

Beste vouwfiets? Prijs, kwaliteit en andere graadmeters.

Een vouwfiets kopen. Dat doe je niet van de ene dag op de andere. Vaak gaat er een heel proces aan vooraf, maar ook dat werkt de twijfels niet altijd weg. Ben je op zoek naar de beste elektrische vouwfiets op de markt? Dan houd je ook altijd rekening met de prijs-kwaliteit verhouding. Een hogere prijs staat niet automatisch garant voor een betere kwaliteit namelijk. Daarom raden wij je aan om ook enkele andere graadmeters in het oog te houden. Maar welke zijn dat dan? Spring op onze bagagedrager en ga met ons op zoek naar de vouwfiets die het best bij jou past. Let’s go for a ride!

Meer lezenPlan een proefrit met de EMQ e-bike

Elektrisch of niet?

Allereerst moet je natuurlijk bepalen of je lekker elektrisch wilt fietsen of tegen de wind in wil beuken op een traditioneel exemplaar. Voor een elektrische vouwfiets betaal je natuurlijk wel een duit meer, maar daarvoor krijg je heel wat comfort en gemak terug. De elektrische trapondersteuning zorgt ervoor dat snelheden van 25 km/uur voor jou een fluitje van een cent worden. Je bent dus razendsnel op je locatie en dat zonder die onaangename okselgeur. Wel zo handig.

Maar tegenwoordig zijn er tientallen verschillende elektrische vouwfietsen. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Daarom nemen wij jou graag mee op onze fietstocht door dit bos. Hierbij lichten we een aantal kenmerken van de EMQ e-bike uit om mee te nemen in jouw keuze.

Ontdek de EMQ E-Bike

 • Razendsnel tot 25 km/uur
  (2x zo snel als een normale fiets)
 • Super licht (12,9 kg) en makkelijk mee te nemen
 • < 6 seconden in-en uit te vouwen
 • Accu in frame (diefstalbestendig)
 • Hoogwaardige kwaliteit én persoonlijke service
Voor maximale veiligheid en gemak: met de powerknop zet je met één vingerbeweging alle elektriciteit uit.
Indrukwekkend pittige, lichtgewicht 24V10AH lithium batterij. Verankerd in het frame, ultiem diefstalproof. Actieradius: gemiddeld 55km
Krachtige 180-250W voorwielmotor.
Automatische voorlamp met lichtsensor. Even door een donkere tunnel? Je EMQ e-bike schijnt automatisch wat licht bij.
16 inch wielen, voor de beste balans tussen comfort en compactheid
Inklapbare trappers, voor net die paar extra centimeters ruimtebesparing
Perfect op maat af te stellen hoogtes
Vanaf €2.149,-

Vederlicht, ultra-wendbaar en in no time op je bestemming.

Nieuwsgierig geworden?
Plan een proefrit!

 • Kies je locatie
 • Selecteer een dag & tijdstip
 • Vul je contactgegevens in

Het opvouwmechanisme

Niet elke e-bike is gemakkelijk en snel op te vouwen, terwijl dit wel bepalend is voor de ervaring en voor het gebruiksgemak. De EMQ elektrische vouwfiets is binnen 3 stappen in en uit te vouwen en dat in 6 seconden. Ook zorgt het vouwmechanisme voor een zeer compact pakket, dat altijd gratis in het OV mag, en zelfs in de kleinste kofferbakken past.

De accu

De accu van de EMQ e-bike zit verwerkt in het frame en is daarmee dus diefstalproof. Dit betekent echter niet dat de ingebouwde accu niet vervangbaar is. EMQ staat daarvoor graag voor je klaar! . In de 2 jaar garantie van de accu kan de accu kosteloos vervangen worden door EMQ als deze niet naar behoren presteert. Tijdens een onderhoudsbeurt die optioneel zijn in de EMQ service pakketten, kunnen de experts mogelijke problemen voorkomen en onnodige slijtage tegen gaan.

Plan een proefrit

Het motorsysteem

De motor bij de EMQ vouwfiets zit in het voorwiel. Het is een stille en krachtige voorwielmotor van 180-250 watt. Hierdoor kom je binnen no-time op de topsnelheid van 25 km/uur. Met de actieradius van 55 km kom je overal uitgerust aan. Er is keuze uit 5 snelheidsstanden. Zo kun je precies bepalen hoe hard je gaat. Geen trapondersteuning nodig? Dan schakel je het net zo makkelijk uit en fiets je gewoon naar jouw bestemming toe. 

Ontdek de voordelen van de EMQ E-Bike

Lichtste elektrische vouwfiets

Met zijn 12,9 kg is dit de lichtste elektrische vouwfiets van Nederland. Dat is bijna 10 kg lichter dan veel andere vouwfietsen!

Razendsnel van A naar B

De EMQ e-bike is niet alleen licht en compact, hij is ook nog eens razendsnel! Je gaat tot wel 25 km/uur (dat is tot wel twee keer sneller dan op een gewone fiets).

Súper simpel en snel opvouwen

In maar drie stappen vouw je de EMQ e-bike helemaal in en uit. Simpel en snel: binnen 6 seconden ben je klaar!

Diefstalproof

Zorgeloos kunnen genieten, (juist) in de stad. De accu van de EMQ e-bike zit in het frame, zo kan hij nooit gestolen worden.

Technische hoogstandjes van de EMQ e-bike

 • 12,9 kg inclusief accu
 • 24V10AH lithium batterij
 • Accu in frame (diefstalproof)
 • Tot wel 25 km/uur
 • Actieradius van +/- 55 km
 • Op te vouwen binnen 6 seconden
 • Nederlandse kwaliteit én persoonlijke service
 • Compact op te vouwen: 80 x 65 x 25 cm
 • 10 kg lichter dan andere vouwfietsen

De beste vouwfiets qua prijs & kwaliteit: De EMQ e-bike

Wordt jouw portemonnee niet echt gelukkig van zo’n elektrische vouwfiets? Dan stellen we je graag voor aan EMQ. Deze e-bikes zijn van eigen bodem en dat zie je duidelijk aan de prijs. Vanaf €2.149 heb je een fiets die je niet alleen razendsnel naar je locatie brengt, maar ook vederlicht is. Meer nog, met net geen 13 kg is de elektrische vouwfiets van EMQ het lichtste model dat momenteel op de Nederlandse markt te verkrijgen is. Lekker handig dus want op die manier neem je jouw fiets makkelijk overal mee naartoe, zelfs gratis in het Openbaar Vervoer, ook tijdens de spitsuren.

Het beste middel tegen keuzestress

We snappen dat het lastig is om op basis van informatie op een website een weloverwogen keuze te maken. Gelukkig is er één middel om erachter te komen of de EMQ e-bike ook daadwerkelijk in jouw wensenlijstje past. Om die reden nodigen we je graag uit voor een gratis proefrit op locatie. 

Plan hier een proefrit in en ervaar zelf het gemak, het rijcomfort en de snelheid van de EMQ e-bike.

Plan een proefrit