Skip to main content

Voor actieve fietsers is er niets mooier dan eropuit trekken met de fiets. In Nederland zijn er talloze mooie fietsroutes en bestemmingen. In dit artikel nemen we je mee langs een aantal van de leukste zomerroutes in de lage landen.

De Veluwezoom

Eén van de mooiste natuurgebieden in ons land is toch wel Nationaal Park De Veluwezoom in Rheden, Gelderland. Hier kun je lange en uitdagende fietstochten maken door indrukwekkende bossen en heidevelden, langs prachtige landgoederen en kastelen. Met een elektrische vouwfiets wordt het beklimmen van heuvels en bergen een stuk makkelijker en kun je zonder al te veel moeite genieten van het prachtige uitzicht.

fietsroutes

De Kromme Rijnstreek

Ten oosten van Utrecht ligt de Kromme Rijnstreek, een schitterend landschap dat zich kenmerkt door haar vele fruitboomgaarden, boerderijen en mooie oude dorpjes. Het gebied wordt doorkruist door diverse rivieren zoals de Lek, Kromme Rijn en Nederrijn, waardoor het ook nog eens heel waterrijk is. 

Mijn favoriete route in dit gebied is de kastelenroute. De route van 50 kilometer neemt je mee langs verschillende kastelen en donjons zoals Sanderburg, Walenburg en Hindersteijn. Deze route is gemakkelijk te bereiken met de auto. Neem je elektrische vouwfiets mee in de achterbak zodat je energie hebt voor de hele route! Zo kun je op je gemak alle mooie plekjes ontdekken.

Het Groene Hart

Tussen de grote steden als Utrecht, Rotterdam en Amsterdam ligt Het Groene Hart. Deze omgeving is rijk aan weilanden, sloten, vaarten en plassen. Hier kun je heerlijk fietsen langs de vele boerderijen en pittoreske dorpjes. Het Groene Hart biedt ook tal van cultuurhistorische bezienswaardigheden zoals kasteel Woerden, Museum de Heksenwaag en landgoed Linschoten.

fietsroutes

Plan nu jouw gratis proefrit in!

De allerlichtste elektrische vouwfiets van Nederland uitproberen? Dat kan! Vraag nu een vrijblijvende proefrit aan

De Wadden

Voor de echte natuurliefhebbers is een fietstocht over één van de Nederlandse waddeneilanden een absolute aanrader. De Wadden bieden verschillende plekken waar je helemaal tot rust kunt komen, zoals duinen en stranden en een prachtige zee. Denk er wel aan dat er soms sprake is van tegenwind. Op dat moment biedt een elektrische vouwfiets het voordeel dat je zonder al te veel inspanning kunt genieten van de prachtige omgeving.

De Biesbosch

Ten zuidoosten van Rotterdam ligt Nationaal Park De Biesbosch, het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Deze regio staat bekend om haar uitgestrekte rivierenlandschap met kreken, moerassen en wilgenvloedbossen. De Biesbosch is een prachtige plek om te kamperen, neem je elektrische vouwfiets mee in de camper en geniet van maar liefst 9000 hectare!

De Zeeuwse Kust

Voor de strandliefhebbers onder ons is een fietstocht langs de Zeeuwse kust een must-do. Hier kun je genieten van het zilte zeewater en het fraaie duinlandschap dat zich uitstrekt over tientallen kilometers. Fiets door verwelkomende dorpjes die langs de kustlijn liggen terwijl je geniet van het heerlijke zomerweer. Vergeet niet te stoppen voor een borrel bij Strand Café DOK of een heerlijke pizza bij La Costa, mijn persoonlijk favoriete plekjes.

fietsroutes

Een EMQ e-bike: jouw ultieme reismaatje voor het ontdekken van Nederlandse routes

In Nederland zijn er talloze mooie fietsroutes en bestemmingen te vinden die perfect te ontdekken zijn op een EMQ e-bike. De lichtste elektrische vouwfiets van Nederland is altijd gemakkelijk mee te nemen in de trein, in de auto of in de camper. Zo heb je altijd de gewenste fietsondersteuning op elke locatie. Geniet optimaal zonder al te veel inspanning van alles wat ons mooie land te bieden heeft. Boek nu een gratis proefrit en ervaar de fiets zelf.

 

Over de auteur

Corné is een echte reiziger. Nadat hij in verschillende landen heeft gewoond, zoals Australië, Vietnam en Curacao, is hij nu neergestreken in Amsterdam. Hij houdt ervan om nieuwe gebieden te ontdekken en de EMQ is daar ideaal voor! Omdat Corné geen auto heeft, pakt hij vaak de trein. De elektrische vouwfiets gaat mee in de trein, zodat hij op het treinstation weg kan fietsen naar een mooie fietsroute in Europa.