Skip to main content

Even de drukte van de stad ontvluchten, neem dan de fiets! Nederland is een geweldige plek om te fietsen. Met zijn vlakke, schilderachtige landschappen en goed onderhouden fietspaden is het de perfecte plek om met de fiets te verkennen. Met de EMQ elektrische vouwfiets kun je jouw rit nog aangenamer maken. Of je nu op zoek bent naar een aantal nieuwe routes of gewoon wilt genieten van een ontspannen rit, hier zijn 7 van de leukste fietsroutes die je dit winterseizoen kunt nemen met de EMQ elektrische vouwfiets.

1. Woudenberg, Utrecht

Zelfs in Utrecht, één van de drukste steden van het land, kun je kennis maken met de mooie natuur in en rondom de stad. Buitenplaatsen, dichte bossen, esthetische dorpen, en prachtige duin -en heidegebieden: de Woudenberg route heeft het allemaal!

Deze route laat je genieten van twee werelden; het Nationaal Park en de Gelderse Vallei. In het Nationaal Park kan je tot rust komen bij de pyramide van Austerlitz. Hier heb je een prachtig uitzicht over het park. Dit is waar je een prachtig uitzicht hebt over het park. Door het comfort van de EMQ elektrische vouwfiets, fiets je met gemak door heidevelden en oude naald -en loofbossen. In de Gelderse vallei kun je genieten van mooie uitzichten op het laagland met weilanden, en fiets je langs de restanten van de Tweede Wereldoorlog op de Grebbelinie.

2. Mergelland Fietsroute, Limburg

Eén van de meest bereisde fietsroutes in Nederland is de Zuid-Limburgse Mergellandroute. Het originele pad van 125km en de kortere routes van 48, 63 of 64km lenen zich voor zowel een recreatieve als een uitdagende fietstocht. Verplaats jezelf van je werkruimte in de drukke stad naar een omgeving vol adembenemende kastelen, vakwerkhuizen en landschappen. Wellicht ligt er zelfs een laagje sneeuw.

fietsen in de winter

3. De Grote Rivierenroute in het land van Maas en Waal

Heb je behoefte aan een extra lange en rustgevende fietstocht? Dan is ‘De Grote Rivierenroute’ juist ideaal voor jou! Tijdens deze fietstocht van 40km kun je een frisse neus halen. Dat alles terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op het winterse rivierenlandschap rondom de Waal en de Maas.

Plan nu jouw gratis proefrit in!

De allerlichtste elektrische vouwfiets van Nederland uitproberen? Dat kan! Vraag nu een vrijblijvende proefrit aan

4. Elfstedenroute, Friesland

Van een uitdaging op het werk in de stad, naar een uitdagende vakantie in eigen land. Wist je dat je de Elfstedenroute ook kunt fietsen? Met de EMQ elektrische vouwfiets kun je zowel korte als lange afstanden afleggen. Leer de schoonheid van Friesland kennen tijdens een route van wel 200km. Laad je elektrische vouwfiets op bij een van de 64 locaties met openbare oplaadpunten voor elektrische fietsen. Ben jij klaar om de meest legendarische route van Nederland af te leggen met de elektrische vouwfiets?

5. Drentsche Aa-route, Drenthe

Verlang je naar een beetje extra mentale rust? Het Oudemolense Diep, Taarloosche Diep, Looner Diep en Rolder Diep, staan bekend als “Drentsche Aa”. In 1965 werd het landschapsreservaat Stroomdallandschap Drentsche Aa aangelegd met als doel het behoud en herstel van de natuurlijke rijkdommen van de regio. Het reservaat heeft een totale omvang van ongeveer 3800 ha.

Deze fietsroute geeft je een heerlijk gevoel van rust en openheid. Tijdens deze fietstocht van zo’n 40 kilometer kom je langs verschillende natuurgebieden en boerderijen. Kortom, het ideale fietspad voor wie op zoek is naar rust!

fietsen in de winter

6. Kijkduin, Den Haag

Geniet jij van het strand in de winter? Start dan je route in Kijkduin! Stop voor een drankje en/of een hapje en fiets daarna verder door het duingebied tussen Wassenaar en Den Haag. Wil je er een familie dagje van maken? Stop onderweg bij de pannenkoekenboerderij of de kinderspeelplaats Monkeybos.

Stap nu op de trein richting de mooiste fietsroutes van Nederland. De lichte elektrische vouwfiets van EMQ neem je makkelijk en gratis mee in het OV

Plan vandaag nog je route richting ontspanning en rust in de natuur, en geniet van de prachtige fietsroutes in het winterseizoen.

 

Over de auteur

Corné is een echte reiziger. Nadat hij in verschillende landen heeft gewoond, zoals Australië, Vietnam en Curacao, is hij nu neergestreken in Amsterdam. Hij houdt ervan om nieuwe gebieden te ontdekken en de EMQ is daar ideaal voor! Omdat Corné geen auto heeft, pakt hij vaak de trein. De elektrische vouwfiets gaat mee in de trein, zodat hij op het treinstation weg kan fietsen naar een mooie fietsroute in Europa.