Skip to main content

Het kopen van elektrische vouwfiets is een ontzettend leuk vooruitzicht! Wel is het van cruciaal belang dat je de tijd neemt en voldoende onderzoek doet. Dit om ervoor te zorgen dat je de fiets koopt die het beste bij jou past. Bij het zoeken naar een elektrische vouwfiets zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Dit blogartikel bevat een handleiding om je te helpen bij het maken van de juiste keuze!

1. Batterijcapaciteit

Dit is één van de belangrijkste factoren waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een elektrische vouwfiets. Hoe groter de batterijcapaciteit, hoe langer je erop kunt fietsen voordat je opnieuw moet opladen. Met de lichtgewicht oplader van de EMQ elektrische vouwfiets kun je ongeveer 55km fietsen na slechts 5 uur opladen! De oplader heeft  een snoer van wel 2.8 meter lang.

2. Actieradius

Het vermogen, de accucapaciteit en het gewicht van de fietser hebben allemaal invloed op de actieradius van je elektrische vouwfiets. Voor langere ritten zoek je een fiets met een hoger wattage en een grotere accu. Voor kortere woon-werkverkeer of ontspannende ritten door de stad zijn lichtere modellen met een meer beperkte actieradius voldoende.

elektrische vouwfiets kopen

3. Kwaliteit van de onderdelen

Bij het kopen van een elektrische vouwfiets is het verstandig om iets meer geld uit te geven aan hoogwaardige onderdelen. Dit is omdat deze een grote invloed hebben op de efficiëntie, het comfort én de duurzaamheid van de fiets.

Om er zeker van te zijn dat de onderdelen die je koopt niet kort na aankoop vervangen hoeven te worden, zoek je naar fabrikanten met positieve recensies over de kwaliteit van de onderdelen. Let vooral op details zoals remtype en wielgrootte.

Plan nu jouw gratis proefrit in!

De allerlichtste elektrische vouwfiets van Nederland uitproberen? Dat kan! Vraag nu een vrijblijvende proefrit aan

4. Gewicht en draagbaarheid

Elektrische vouwfietsen moeten in verband met hun draagbaarheid licht zijn, en toch comfortabel rijden. Fietsen die meer dan 20 kg wegen zijn vaak onhandig om op te vouwen of te verplaatsen. De EMQ e-bike heeft een gewicht van slechts 12,9 kg inclusief accu en is in slechts 6 seconden op te vouwen. Daarom is de EMQ dan ook ideaal voor transport in het openbaar vervoer.

elektrische vouwfiets kopen

5. Ergonomie 

Het kiezen van de juiste fiets is belangrijk voor een comfortabele en plezierige rit. Verschillende fietsers hebben verschillende behoeften en lichaamsbouw, dus het is belangrijk om een fiets te kiezen die kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften. Hou dus rekening met je lichaamsbouw bij de keuze van je elektrische vouwfiets.

6. Prijs

Last but not least, zal jouw budget een belangrijke rol spelen bij de beslissing welke e-bike het best aan jouw behoeften voldoet. Stel daarom eerst je prioriteiten voordat je een prijscategorie vaststelt. De prijzen variëren meestal van 1000 euro tot 3000 euro, afhankelijk van de kwaliteit en de opties die beschikbaar zijn.

De EMQ e-bike biedt comfort en snelheid, is ultralicht en zeer snel op te vouwen. Vergelijk deze fiets met andere elektrische vouwfietsen die er op de markt zijn. Hoe goed de EMQ e-bike is, kun je zelf ervaren tijdens een gratis proefrit. Wij wensen jou veel rijplezier!

 

Over de auteur

Michel

Michel is de technische verkoper van EMQ en heeft een groot talent om écht naar de klant te luisteren en te begrijpen waar diegene precies naar op zoek is. Zo kan Michel de beste adviezen geven met betrekking tot de meest ideale configuratie voor elke klant en voelt de klant zich altijd gehoord en serieus genomen. Daarnaast is Michel een zeer getalenteerde monteur die ook regelmatig op de EMQ werkplaats te vinden is.