Skip to main content

We hebben onlangs gesproken met gebruikers van de EMQ in deze nieuwe serie interviews. Eén van hen is Manouk (32), een freelance marketeer die al geruime tijd dagelijks gebruikmaakt van de EMQ.

Kun je jezelf kort introduceren?

“Ik ben Manouk, 32 jaar oud, en onlangs ben ik verhuisd van een klein dorp in West-Betuwe naar Breda. Ik woon daar nu samen met mijn vriend en onze hond, en we zijn druk bezig met klussen en verbouwen.

Ik werk als freelance SEO-contentmarketeer en heb klanten verspreid door heel Nederland. Sinds mijn verhuizing heb ik geen eigen kantoor meer. Na de pandemie ben ik klaar met het constant thuiswerken en ga ik regelmatig naar mijn klanten toe. Hierdoor maak ik vaak gebruik van het openbaar vervoer. Hoewel het niet mijn favoriete vervoersmiddel is, is het een goed alternatief gezien de drukte op de wegen. Ik neem mijn EMQ regelmatig mee in de trein naar afspraken met klanten.”

review emq

Waarom heb je voor een elektrische vouwfiets gekozen?

“Toen ik deze fiets kocht, woonde ik nog in Amsterdam. Ik fietste daar dagelijks gemakkelijk zo’n 15 kilometer. Op een droge lente- of herfstdag was dat prima te doen. Maar op bloedhete zomerdagen of tijdens kille winterse buien begon het fietsen me behoorlijk tegen te staan. Ik kwam ofwel bezweet aan bij afspraken met klanten, of doorweekt van zowel de regen als het zweet na een zware rit door weer en wind.

Het grootste voordeel van de EMQ, en dat was ook de doorslaggevende factor voor mij, is dat de fiets zo licht is dat ik hem overal mee naar binnen kan nemen. Ik vraag altijd netjes van tevoren aan vrienden en klanten of ik mijn EMQ binnen of in een tuin kan plaatsen, zodat ik zeker weet dat hij tijdens mijn afspraak op een veilige plek staat. Dit is nooit een probleem en soms krijg ik zelfs de vraag of ze even een stukje mogen uitproberen. De EMQ fungeert dan ook als een geweldige ‘ijsbreker’ bij nieuwe klanten.”

En wanneer gebruik je je EMQ het meeste?

“De laatste tijd gebruik ik mijn EMQ als vervanging voor mijn ‘echte fiets’. Die fiets is nu gedegradeerd tot een fiets die ik alleen op het station gebruik. Dat is namelijk de enige reden waarom ik mijn EMQ niet meeneem: ik wil hem niet op het station achterlaten wanneer ik ‘m na mijn fietstocht naar het station niet meer nodig heb. 

Ik neem mijn EMQ mee als ik naar vrienden ga die op korte fietsafstand wonen, maar voornamelijk gebruik ik hem om mee te nemen in de trein. Ik heb regelmatig afspraken in steden zoals Amsterdam, Utrecht en Den Bosch. Hoewel ik een paar kilometer verwijderd woon van het treinstation, liggen de afspraken vaak nog een paar kilometer verwijderd van de stations waar ik naartoe reis. Daarom neem ik mijn EMQ mee in de trein, zodat ik geen rekening hoef te houden met lange wandelingen of de busdienstregeling. Dat is wel zo handig als je zo snel mogelijk op je bestemming wilt zijn. Het meenemen van mijn EMQ in plaats van busritten van en naar de stations bespaart me bijna een uur aan reistijd. Dat vind ik zeker de moeite waard.

Wat ik erg prettig vind aan de EMQ is dat deze vouwfiets binnen no-time een snelheid van 25 kilometer per uur bereikt. Bij stoplichten ga ik regelmatig de uitdaging aan met mensen op e-bikes. Ze verwachten niet dat ik zo snel kan accelereren zodra het stoplicht op groen springt, maar mijn EMQ wint vrijwel altijd. Dit laat zien dat het lichte gewicht van deze elektrische vouwfiets nog een extra voordeel biedt.”

Plan nu jouw gratis proefrit in!

De allerlichtste elektrische vouwfiets van Nederland uitproberen? Dat kan! Vraag nu een vrijblijvende proefrit aan.

Hoeveel kilometers staan er al op de teller?

“Toch heb ik al zo’n 700 kilometer afgelegd met mijn EMQ. Dat is best indrukwekkend voor een fiets die over het algemeen niet bedoeld is voor lange ritten. Ik moet ook toegeven dat ik hem zelfs gebruik voor kleine boodschappenrondes of om snel een pakketje naar het postkantoor te brengen. Gewoon omdat het zoveel sneller is dan lopen of met de auto gaan. Met de EMQ kan ik snel en gemakkelijk parkeren, terwijl je met de auto maar moet hopen dat je een plekje vlakbij de deur kunt vinden.”

elektrische vouwfiets
elektrische vouwfiets groen

 

Over de auteur

Corné is een echte reiziger. Nadat hij in verschillende landen heeft gewoond, zoals Australië, Vietnam en Curacao, is hij nu neergestreken in Amsterdam. Hij houdt ervan om nieuwe gebieden te ontdekken en de EMQ is daar ideaal voor! Omdat Corné geen auto heeft, pakt hij vaak de trein. De elektrische vouwfiets gaat mee in de trein, zodat hij op het treinstation weg kan fietsen naar een mooie fietsroute in Europa.