Skip to main content

Nederland is van oudsher bij uitstek een echt fietsland. Onze infrastructuur is erop ingesteld, er zijn geen weersomstandigheden die we niet met ons stalen ros trotseren en vinden het een gebrek (of zelfs een beetje gek) als je niet kunt fietsen. Hoewel de fiets zoals we hem nu kennen (afkomstig van de loopfiets) een Duitse uitvinding is van Karl von Drais, is het vervoermiddel op en top Hollands. Zo Hollands zelfs, dat er een heel museum aan gewijd is!

Van de originele loopfiets tot de speciale aandrijfsfietsen

In Nijmegen vind je het Nationaal Fietsmuseum Velorama, het enige fietsmuseum van het land. Volledig gericht op de geschiedenis van en een aantal hele bijzondere fietsen. Wie weet staat de EMQ e-bike er op een dag ook. Hier leer je alles over originele loopfietsen, houten rijwielen en fietsen met speciale aandrijftechnieken. Buiten de fietsen zelf is er ook genoeg te zien van en te leren over accesoires zoals fietslampen. Als je alles gezien en beleefd hebt, kun je genieten van een kopje koffie of thee in het sfeervolle café Velocitas.

velorama

Plan nu jouw gratis proefrit in!

De allerlichtste elektrische vouwfiets van Nederland uitproberen? Dat kan! Vraag nu een vrijblijvende proefrit aan

Niet alleen het museum, maar ook de rit ernaar toe is een feestje. Woon je in de buurt en heb je zin in een fietstochtje? Het Velorama bevindt zich 100 meter ten westen van fietsknooppunt 2. Kom je van iets verder en pak je eerst het openbaar vervoer naar Nijmegen? Geen probleem! Vouw je superlichte e-bike in elkaar, neem hem mee in de trein en fiets vanaf Nijmegen Station in slechts 5 minuten naar het museum.

De EMQ e-bike is de lichtste opvouwbare elektrische fiets van Nederland! Je klapt hem in zes seconden in of uit, waardoor hij ideaal is om mee te nemen in de trein (bijvoorbeeld naar je vakantiebestemming). Ideaal voor lange fietstochten in de natuur of kortere afstanden in de stad.

velorama fietsmuseum
velorama fietsmuseum
Over de auteur

Kendra Rosier

Kendra woont in Amsterdam en fietst dagelijks van huis naar kantoor. De EMQ elektrische vouwfiets is daar ideaal voor! Doordat ze de fiets gemakkelijk mee naar boven kan nemen, hoeft de fiets niet buiten te staan. Zo blijft de fiets langer in goede conditie en kan de e-bike ook niet gestolen worden!