Skip to main content

Ook voor liefhebbers van fietsen heeft de dichtstbevolkte provincie van Nederland, Zuid-Holland, veel te bieden. Naast de drukke steden zit de regio vol natuurlijke schoonheid, historische charme en pittoreske landschappen. Met de elektrische vouwfiets kun je de provincie op een unieke manier verkennen. Kom langs schilderachtige polders tot uitgestrekte stranden en historische steden. In dit artikel vertellen we je over een aantal van de mooiste fietsroutes in Zuid-Holland. Zo ontdek je met de fiets de mooiste plekjes.

1. De Groene Hart Route

Dit is een prachtige fietsroute die je meeneemt door het groene hart van Zuid-Holland. Met je elektrische vouwfiets kom je langs rivieren, meren en schilderachtige polders. Tegelijkertijd geniet je van de rust en sereniteit van het platteland. Op deze route kom je onderweg langs historische stadjes zoals Gouda, dat bekendstaat om zijn kaas, en Oudewater met zijn pittoreske grachten. Nog een kleine tip van ons, vergeet niet om een pauze in te lassen bij een van de vele boerderijwinkels. Proef daar vooral van de verse streekproducten

koeien in weiland

2. Duin- en Bollenstreek

Geniet jij van een kleurrijk bloemenveld en prachtige duinen als uitzicht tijdens een fietstocht op je elektrische vouwfiets? Dan is een tocht door de Duin- en Bollenstreek een absolute must. Plan je fietstocht door de bekende bloembollenvelden in de lente, wanneer tulpen, hyacinten en narcissen in volle bloei staan. Stap op de fiets en verken de duinen van Katwijk, Noordwijk en Scheveningen en geniet ook meteen van het adembenemende uitzicht over de Noordzee. Maak je fietstocht extra speciaal door er een stop aan een van ‘s werelds grootste bloementuinen toe te voegen: de Keukenhof!

3. Kinderdijk en de Alblasserwaard

Een bezoek aan Zuid-Holland is niet compleet zonder een tocht met de elektrische vouwfiets langs de iconische windmolens van Kinderdijk. Op deze fietsroute fiets je ook langs de dikke dijken van de Alblasserwaard en kun je de 19 historische windmolens die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan bewonderen. Het schilderachtige landschap van rietvelden, sloten en grazende koeien zal je verrassen. Toe aan een fietspauze? Kies dan voor de rondleiding in een van de windmolens. Tijdens de rondleiding leer je meer over het watermanagement in dit unieke gebied.

Kinderdijk en de Alblasserwaard

Plan nu jouw gratis proefrit in!

De allerlichtste elektrische vouwfiets van Nederland uitproberen? Dat kan! Vraag nu een vrijblijvende proefrit aan

4. De Krimpenerwaard

Een verborgen parel in Zuid-Holland is de Krimpenerwaard en perfect voor een ontspannen fietstocht met de elektrische vouwfiets. Fiets langs de kronkelende rivieren en schilderachtige dorpjes zoals Schoonhoven dat bekendstaat om zijn zilverindustrie. Dompel je onder in de rust van het platteland en bewonder de weidse uitzichten over de polders en weilanden. Op de route kom je langs historische boerderijen en gezellige theetuinen. Hier kun je genieten van heerlijke thee met een versnapering.

Zuid-Holland met de elektrische vouwfiets

Het moge duidelijk zijn dat Zuid-Holland een scala aan prachtige diverse fietsroutes biedt. Kleurrijke bloemenvelden, historische molens of het groene platteland, er is voor elk wat wils om te bewonderen vanaf je elektrische vouwfiets. Woon je niet in de provincie, maar wil jij deze fietsroutes graag fietsen? Het liefst ook zonder te veel moeite? Dan is de EMQ elektrische vouwfiets de oplossing! De fiets is gemakkelijk in te vouwen, kan gratis mee in het OV en biedt ruime ondersteuning als je een heuvel op moet. Wil jij zelf ervaren hoe de EMQ fietst of ben je benieuwd welke voordelen er nog meer zijn? Plan dan snel een proefrit in en beleef het zelf!

fietsroutes in Nederland

Een EMQ e-bike: jouw ultieme reismaatje voor het ontdekken van Nederlandse routes

In Nederland zijn er talloze mooie fietsroutes en bestemmingen te vinden die perfect te ontdekken zijn op een EMQ e-bike. De lichtste elektrische vouwfiets van Nederland is altijd gemakkelijk mee te nemen in de trein, in de auto of in de camper. Zo heb je altijd de gewenste fietsondersteuning op elke locatie. Geniet optimaal zonder al te veel inspanning van alles wat ons mooie land te bieden heeft. Boek nu een gratis proefrit en ervaar de fiets zelf.

 

Over de auteur

Kendra Rosier

Kendra woont in Amsterdam en fietst dagelijks van huis naar kantoor. De EMQ elektrische vouwfiets is daar ideaal voor! Doordat ze de fiets gemakkelijk mee naar boven kan nemen, hoeft de fiets niet buiten te staan. Zo blijft de fiets langer in goede conditie en kan de e-bike ook niet gestolen worden!