Skip to main content

Zoals je weet is ieder persoon anders, heeft iedereen zijn eigen voorkeuren en is verschillend gebouwd. Ook bij een elektrische vouwfiets is het fijn als hier rekening mee gehouden wordt! Hoe fijn is het als jouw fiets precies op jouw wensen is afgestemd. In deze blog gaan we dieper in op fietssturen en handvatten.

Standaard recht stuur

Het standaard rechte stuur is waarschijnlijk het meest voorkomende type stuur dat je zult vinden op een elektrische vouwfiets. Deze stijl heeft een horizontale greep die een betere controle over hobbels en obstakels mogelijk maakt. 

Als je regelmatig met de trein reist met je fiets, dan wil je waarschijnlijk dat deze zo compact mogelijk is om hem gemakkelijk mee te kunnen nemen in de trein. Een standaard recht stuur en standaard handvatten zijn hier perfect voor omdat ze niet veel extra volume toevoegen aan je fiets. 

Wanneer je op een fiets zit met een standaard recht stuur, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je houding juist is. Dit betekent dat je rechtop moet zitten met je handen op de handvatten en je ellebogen licht gebogen. Op deze manier kun je de kracht die je genereert optimaal gebruiken om de pedalen rond te krijgen.

fietssturen
fietssturen

Gebogen stuurbocht

Als je op zoek bent naar meer comfort op je elektrische vouwfiets, dan kan een Ergotec stuurombouw een goede optie zijn. Dit stuur wordt vooral gebruikt voor mensen die fietsen tijdens woon-werkverkeer of toertochten. 

Je kunt makkelijk het verkeer voor je in de gaten houden, terwijl je ook comfortabel rechtop zit. Dit zorgt voor een ergonomische houding en minder belasting van je onderrug. Je krijgt echter minder kracht uit je benen. Gelukkig geeft een elektrische vouwfiets trapondersteuning. Dit betekent dat je kunt genieten van een comfortabele en ergonomische zithouding, ongeacht jouw lengte of bouw. Dit type fietsstuur is dan ook perfect voor lange, ontspannen ritten. Je kunt stressvrij een fietstocht maken, terwijl je handen niet vermoeid raken. Als je een fietstocht vrij van stress zoekt, dan zijn deze zeker wel iets voor jou!

Plan nu jouw gratis proefrit in!

De allerlichtste elektrische vouwfiets van Nederland uitproberen? Dat kan! Vraag nu een vrijblijvende proefrit aan

Ergonomische handvatten

Als je last hebt van pijnlijke handen tijdens het fietsen, dan kunnen ergonomische handvatten een goede oplossing zijn. Deze handvatten hebben een anatomisch ontwerp dat zich aanpast aan de vorm van je hand en zorgt voor minder drukpunten, meer grip en vooral voor meer ontspanning van de hand en daarmee de schouder, nek en rug. EMQ biedt de meest hoogwaardige ergonomische handvatten, van het Duitse merk Ergotec.

Als je een lichtgewicht elektrische vouwfiets meeneemt op vakantie met de camper, dan wil je waarschijnlijk dat deze zo comfortabel mogelijk is voor lange ritten. Een Ergotec stuurombouw en Ergotec ergonomische handvatten kunnen hierbij helpen door de druk op je handen en polsen te verminderen tijdens lange ritten.

fietssturen EMQ
fietssturen

Sportieve zithouding met standaard stuur. 

fietssturen EMQ

Rechte zithouding met gebogen stuur. 

Verhoog je fietsplezier met de juiste stuur -en greep positie

Fietssturen en handvatten zijn belangrijke onderdelen van een fiets die het comfort, de controle en de efficiëntie van het rijden beïnvloeden. Een standaard recht stuur en standaard handvatten zijn goed voor compactheid en eenvoudige vervanging, terwijl een gebogen stuurbocht je rechtop laat zitten, wat zorgt voor een ergonomische houding. Welk type stuur of handvat je ook kiest, het is belangrijk om te onthouden dat comfort en controle essentieel zijn voor elke fietser, of je nu in de stad fietst of geniet van een ontspannen ritje in het park. Niet zeker welke opties het beste bij jou past? Ervaar en test zelf de verschillende opties. Dit kan tijdens een vrijblijvende proefrit, zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Klik hier om een proefrit in de plannen.

 

Over de auteur

Michel

Michel is de technische verkoper van EMQ en heeft een groot talent om écht naar de klant te luisteren en te begrijpen waar diegene precies naar op zoek is. Zo kan Michel de beste adviezen geven met betrekking tot de meest ideale configuratie voor elke klant en voelt de klant zich altijd gehoord en serieus genomen. Daarnaast is Michel een zeer getalenteerde monteur die ook regelmatig op de EMQ werkplaats te vinden is.