Skip to main content

Fietsen is gezond en fietsen door de frisse lucht op de Utrechtse Heuvelrug is dubbel zo gezond! Het prachtige landschap is een ideale locatie om even tot rust te komen en te genieten. Er zijn verschillende fietsroutes die je over de Utrechtse Heuvelrug brengen, maar wist je dat er ook themaroutes zijn? Precies, themaroutes! De leukste hebben we voor je op een rijtje gezet.

Fietsen langs de Grebbelinie

Op de grens tussen Utrecht en Gelderland ligt de Grebbelinie. In de 18e eeuw werd de linie aangelegd, maar nam in bekendheid toe tijdens de Tweede Wereldoorlog (1939-1940). In die periode maakte ze onderdeel uit van de hoofdverdediging van het land. Na de oorlog bedekte een laag groen de tankversperringen en Duitse bunkers. Zo maar midden in de natuur, meer dan 40 kilometer militaire geschiedenis. Deze fietsroutes zijn dus zowel gezond als educatief! 

Wist je dat de Grebbelinie fietsroute ook prima met openbaar vervoer te bereiken is? Dus neem je elektrische vouwfiets mee in de trein en stap weer uit bij Veenendaal-De Klomp. Slechts een paar minuten later begint de route al!

elektrische vouwfiets

Plan nu jouw gratis proefrit in!

De allerlichtste elektrische vouwfiets van Nederland uitproberen?
Dat kan! Vraag nu een vrijblijvende proefrit aan.

Fietsen langs Erfgoedlocaties

Het Utrechtse landschap is vele paleizen, buitenplaatsen en erfgoederen rijk! Buiten een prachtig aangezicht en rijke geschiedenis, bieden ze ook een hele leuke fietsroute. Ga op oudHollandse wijze langs het woonverblijf van prinses Juliana en prins Bernhard, paleis Soestdijk. Of fiets langs slot Zeist en wie weet vang je een glimp op van de deelnemers van Married at First Sight. Hoe dan ook brengen deze routes je langs prachtige erfgoedlocaties! Vlakbij het beginpunt van de routes heb je een geweldige camping waar je jouw camper kan parkeren. Dus pak je camper naar de camping, vouw je elektrische vouwfiets uit en ga op avontuur!

Fietsen door de natuur

Fietsen is niet alleen leuk, het is ook nog eens ontzettend gezond. Lekker in beweging, de zon op je gezicht en flink wat frisse lucht. In de schone en stille buitengebieden op de Utrechtse Heuvelrug kun je flink je neus ophalen. Fiets met deze routes langs de prachtige heidevelden, door de betoverende bossen en via het stuifzand van de mooie dorpen weer terug. Wil jij de drukte van de stad even ontvluchten? Ga met je elektrische vouwfiets in de trein in of pak je camper en kom helemaal tot rust in de uitgestrekte Nederlandse natuur!

De EMQ e-bike is de lichtste opvouwbare elektrische fiets van Nederland! Ideaal voor lange fietstochten in de natuur of kortere afstanden in de stad. Wil je de lichtste elektrische vouwfiets van Nederland zelf proberen? Plan een gratis proefrit in!

elektrische vouwfiets
EMQ
Over de auteur

Kendra Rosier

Kendra woont in Amsterdam en fietst dagelijks van huis naar kantoor. De EMQ elektrische vouwfiets is daar ideaal voor! Doordat ze de fiets gemakkelijk mee naar boven kan nemen, hoeft de fiets niet buiten te staan. Zo blijft de fiets langer in goede conditie en kan de e-bike ook niet gestolen worden!