Skip to main content

Sta jij op het punt om op pad te gaan met de camper? Een van de meest vrije en veelzijdige manieren van reizen. Zo kun je bijvoorbeeld een fiets meenemen voor wanneer je op locatie wil gaan fietsen. Het verschilt per camper hoeveel ruimte er is om een fiets mee te nemen, maar over het algemeen neemt een elektrische fiets vrij veel ruimte in beslag. Dus je zult nu denken dat het meenemen en opbergen van een fiets in een camper onmogelijk is? Met een elektrische vouwfiets is dat zeer zeker mogelijk!

Elektrische fiets in de camper

We snappen heel goed dat je het liefst een elektrische fiets meeneemt in je camper tijdens je reis. Het geeft zoveel meer vrijheid dan een standaard fiets, maar een elektrische fiets is natuurlijk wel zwaar en groot. Door de afmeting is deze groot en zwaar en neemt veel ruimte in. Doordat een elektrische fiets niet compact is, ben je minder flexibel. Wist je dat je meer CO2 uitstoot wanneer je met een zware elektrische fiets rijdt? Hierdoor ben je dus minder milieubewust bezig. Ook heeft een camper maar beperkte opbergruimte, wat betekent dat wanneer je een gewone fiets erin stalt je bijna geen ruimte overhoudt.

Elektrische vouwfiets mee in de camper

Als je een fiets mee wil nemen in de camper, adviseren wij om een lichtgewicht elektrische vouwfiets mee te nemen. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van een gewone (elektrische) fiets, die lees je hieronder:

 • Gemakkelijk te vervoeren: Een elektrische vouwfiets is licht en compact, waardoor je hem gemakkelijk in je camper kunt meenemen. Dit maakt het een ideale manier om je te verplaatsen op vakantie.
 • Onafhankelijkheid: Je bent niet afhankelijk van een lokale fietsverhuur. Dit geeft je meer flexibiliteit en vrijheid en is kostenbesparend.
 • Duurzaam: Doordat een elektrische vouwfiets een stuk lichter is dan een normale elektrische fiets, stoot je minder CO2 uit wanneer je met de fiets in de camper rijdt.
 • Gemakkelijk op te bergen: Compact en licht, zo kun je een elektrische vouwfiets omschrijven, waardoor hij gemakkelijk in je camper is op te bergen. Fun fact: Wist dat je zelfs twee elektrische vouwfietsen van EMQ in je camper kwijt kunt? Ze zijn eenvoudig samen te voegen dat twee EMQ’s naast elkaar slechts 44 cm breed zijn.
elektrische vouwfiets
elektrische vouwfiets

5 tips voor het opbergen van je elektrische vouwfiets in een camper

Om je te verplaatsen tijdens een camperreis is een elektrische vouwfiets een ideale keuze. Zoals al eerder benoemd is de fiets is licht en compact, waardoor je hem gemakkelijk in de camper kunt opbergen. Hier zijn 5 tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste elektrische vouwfiets.

 1. Kies de juiste fiets. Er zijn veel verschillende fietsen op de markt. Let bij de keuze op de volgende factoren:
  • Gewicht: Hoe lichter de fiets, hoe makkelijker je hem opbergt. De EMQ E-bike is slechts 12,9 kilo inclusief de accu.
  • Afmetingen: Zorg dat de fiets in de camper past, zowel in opgevouwen als uitgevouwen toestand. Een EMQ E-bike is opgevouwen slechts 25 cm breed.
  • Accuduur: Zorg dat de accuduur lang genoeg is voor de ritten die je van plan bent te gaan maken.
 2. Meet de ruimte. Voordat je een elektrische vouwfiets koopt, is het belangrijk om de ruimte in de camper te meten. Zo weet je zeker dat de fiets erin past.
 3. Zorg voor een goede bescherming. Een elektrische vouwfiets is een kostbaar apparaat. Bescherm hem daarom goed tegen beschadigingen. Je kunt hiervoor een fietshoes of een beschermende mat gebruiken.
 4. Plan de opbergruimte. Bedenk goed waar je de fiets wil opbergen in je camper en zorg dat er voldoende ruimte is om hem veilig te kunnen opbergen.
 5. Zorg voor een goede verbinding met de stroomvoorziening. Als je de fiets wil opladen tijdens het rijden, moet je zorgen voor een goede verbinding met de stroomvoorziening van je camper. Je kunt hiervoor een adapter gebruiken.

Plan nu jouw gratis proefrit in!

De allerlichtste elektrische vouwfiets van Nederland uitproberen? Dat kan! Vraag nu een vrijblijvende proefrit aan

EMQ E-bike meenemen in de camper

Zoals je hebt kunnen lezen is het meenemen van een elektrische vouwfiets in je camper geen enkel probleem. Dit geldt zeker voor de EMQ E-bike. Doordat deze super compact op te vouwen is en de allerlichtste elektrische vouwfiets van Nederland is inclusief de accu, is het de perfecte keuze elektrische vouwfiets om mee te nemen. Daarnaast is de EMQ E-bike ook gemakkelijk (en gratis) mee te nemen in de trein. Wil jij weten hoe de EMQ in jouw camper past of wil je graag weten hoe die fietst? Dat kan door een gratis proefrit te boeken. Neem contact met ons op voor andere vragen. We staan dagelijks voor u klaar!

elektrische vouwfiets opgevouwen

 

Over de auteur

Kendra Rosier

Kendra woont in Amsterdam en fietst dagelijks van huis naar kantoor. De EMQ elektrische vouwfiets is daar ideaal voor! Doordat ze de fiets gemakkelijk mee naar boven kan nemen, hoeft de fiets niet buiten te staan. Zo blijft de fiets langer in goede conditie en kan de e-bike ook niet gestolen worden!