Skip to main content

De accu van jouw EMQ e-bike staat altijd voor jou klaar. Je wilt niet zonder en houdt je accu zo lang mogelijk op topniveau. Daarom verzorg je jouw elektrische vouwfiets goed. Zo verleng je de levensduur van de batterijen en blijft de capaciteit zo lang mogelijk bewaren. Accu’s slijten altijd, maar dit proces kun je vertragen.

Hoe bewaar je je EMQ e-bike het beste?

Voor dat je je elektrische vouwfiets gaat opslaan is het goed om hem eerst goed schoon te maken. Zo kan de viezigheid van buiten je e-bike niet beschadigen. Bewaar je EMQ e-bike in een droge en schone ruimte op kamertemperatuur. Dus niet te koud, maar ook zeker niet naast de verwarming. Vooral in de wintermaanden is een goed geïsoleerde garage beter dan in een schuur. Accu’s kunnen best wat hebben, maar elektrische fietsen kunnen niet langdurig buiten staan. Dit komt door vocht en extreme temperaturen. Houd de e-bike accu doorlopend goed vol. Dit geldt gedurende het hele jaar, maar vooral bij stalling in de winterperiode is dat extra belangrijk voor de levensduur van de accu.

lichte elektrische vouwfiets

Tips voor je EMQ e-bike in opslag

  • Voorkom dat je e-bike accu leeg raakt en zorg dat die altijd minimaal voor de helft is opgeladen. Laad elke maand je EMQ e-bike even op onder de juiste (kamer) temperatuur. 
  • Overlaad je accu nooit. Stop gelijk met laden als de accu vol is. Het beste is om je e-bike rond  95% op te laden op het moment dat je hem niet vaak gebruikt.
  • Het is belangrijk om je e-bike te blijven gebruiken. Fiets af en toe in ieder geval kleine stukjes om je accu in optimale conditie te houden.
  • Voordat je gaat fietsen, zorg dat je banden weer tot 4,5 bar zijn opgepompt.

Belangrijk om te weten

We gaan een koudere periode in. Voor elke batterij geldt de volgende vuistregel: de optimale temperatuur voor snelheid en vooral actieradius is 25℃. Met elke graad in daling ten opzichte van deze optimale temperatuur van 25℃, neemt de capaciteit met 1% af. Door de lagere temperaturen haal je minder kilometers uit je e-bike accu in de winter dan in de zomer. 

Na een lange periode in opslag, heeft elke fiets en e-bike wat onderhoud nodig. Juist door langdurig stil te hebben gestaan, heeft je fiets behoefte aan een opfrisbeurt. Dit voorkomt veel potentiële problemen als je ‘m straks weer intensief gaat gebruiken!

Plan nu jouw gratis proefrit in!

De allerlichtste elektrische vouwfiets van Nederland uitproberen? Dat kan! Vraag nu een vrijblijvende proefrit aan

Over de auteur

Mireille Koree

Als oprichter van EMQ gaat Mireille door het vuur voor haar klanten, voor haar product én voor het EMQ team. Een team met hart voor onze e-bikes, voor alles wat onze EMQ e-bikes mogelijk maken en vooral voor onze klanten. Deze persoonlijke binding met alles waar EMQ voor staat, dát merk je – van een oriënterend telefoontje naar EMQ en een vrijblijvende proefrit, tot aan de aflevering en het verzorgen van het onderhoud: alles is persoonlijk en met aandacht voor de klant.