Skip to main content

Als je op zoek bent naar de mooiste fietsroutes in Nederland om dit najaar van te genieten, zoek dan niet verder! Deze blog geeft je een overzicht van de 5 mooiste routes. Van prachtige natuurpaden tot pittoreske stadsstraten, er is voor ieder wat wils op deze lijst. Dus zet je fiets klaar en geniet dit najaar van Nederland op zijn mooist!

Route door de Veluwe

Deze route brengt je langs de Lathumse plas, de Gieseplas en de Valeplas. Daarnaast fiets je ook door een prachtig stuk heide en bos uit natuurpark De Veluwe. Het park staat bekend om zijn prachtige natuur en dieren. Dit is een geweldige route voor een ontspannen rit. Er is een kans dat je wat wild te zien krijgt, zoals herten, edelherten en moeflons. Dichtbij deze route zit ook camping De Mars. Hier kan je uitstekend een caravan of camper neerzetten om het gebied vanuit daar te verkennen.

De Hoge Veluwe Nationaal Park route

Deze route voert je door het Nationaal Park De Hoge Veluwe, dat in het oosten van Nederland ligt. Het park staat bekend om zijn prachtige natuur. En deze route loopt precies door de mooiste delen ervan. Dit is een geweldige route voor een ontspannen rit.  Er is een kans dat je wat wild dat in het park leeft te zien krijgt, zoals herten, edelherten en moeflons.

Er zijn twee fietsroutes in het Nationaal Park de Hoge Veluwe, aangegeven met blauwe en oranje pijlen. Bij de ingang kun je een plattegrond vinden met daarop de fiets- én wandelroutes. Route 1 is ongeveer 10 kilometer en route 2 is 26 kilometer lang. Ze kunnen eventueel gecombineerd worden als je de smaak goed te pakken hebt. Sommige delen van de routes zijn heuvelachtig, waar de EMQ e-bike extra goed van pas komt.

In het Nationale Park De Hoge Veluwe vind je ook het Kruller-Muller Museum, met een collectie moderne kunst, en het jachtslot Sint Hubertus, dat in de 19e eeuw werd gebouwd. Als je geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, zijn dit twee plaatsen die zeker ik aanraad om te bezoeken!

fietsroute

De Amsterdamse grachtenroute

Dit is een klassieke route die jou met je fiets door de grachten van Amsterdam laat slalommen. Het is een zeer populaire route bij zowel de lokale bevolking als toeristen, omdat het een geweldige manier is om de stad te zien. Onderweg zie je alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis en natuurlijk ook alle iconische grachtenpanden. Dit is een geweldige route als je een echt gevoel voor de stad wilt krijgen en de beroemdste bezienswaardigheden van Amsterdam wilt zien.

fietsplan

De Utrechtse Heuvelrug bosroute

Deze route voert je door de Utrechtse Heuvelrug, een prachtig bosgebied net buiten de stad Utrecht. De route is heuvelachtig en dus ideaal met de elektrische vouwfiets van EMQ. En het landschap is gewoonweg prachtig, vooral in de herfst wanneer de bladeren van kleur veranderen. Dit is zeker een van de mooiste fietsroutes van Nederland!

Meer weten over de Utrechst Heuvelrug? Klik hier.

Plan nu jouw gratis proefrit in!

De allerlichtste elektrische vouwfiets van Nederland uitproberen? Dat kan! Vraag nu een vrijblijvende proefrit aan

De kustroute van Den Helder naar Hoek van Holland

Zin om even lekker uit te waaien? Dit is een prachtige kustroute die je van Den Helder helemaal naar Hoek van Holland brengt. De route is zeer schilderachtig en er zijn genoeg mogelijkheden om te stoppen en van het uitzicht te genieten.

Dit is een geweldige manier om de verschillende badplaatsen te zien en een idee te krijgen van de Nederlandse kustlijn. De route is ongeveer 146 kilometer lang, dus je hoeft niet alles in één keer te doen. Er zijn verschillende musea, historische monumenten en mooie strandboulevards onderweg.

Dus waar wacht je nog op? Stap op de fiets en geniet van de frisse lucht! Bekijk voordat je op pad gaat nog wel even of je door het Noord-Hollands Duinreservaat heengaat? Indien dit het geval is, bekijk de regelgeving van PWN.

fietsroute

De stadsroute Maastricht

Als u op zoek bent naar een fietsroute met prachtige landschappen en veel gezelligheid, dan is Maastricht de perfecte bestemming. De historische stad is omgeven door heuvels met prachtige uitzichten, en natuurlijk de thuisbasis van Sint Servaas, Andre Rieu en het Bonnefantenmuseum. Maar het meest kenmerkend is misschien wel het Vrijthof – door velen toch gezien als het mooiste plein van Nederland. Was je al van plan om te gaan fietsen in oktober? Dan heb je bij deze nog een extra reden om te gaan. Elk jaar in oktober vindt op het Vrijthof het Wijn- en Spijsfestival Château Maestricht plaats, super gezellig! Dus als u op zoek bent naar een fietsroute die alles heeft, kijk dan niet verder dan Maastricht!

fietsroute

Beroemde personen route Amsterdam

Dit is een klassieke route die jou met je fiets door de grachten van Amsterdam laat slalommen. Het is een zeer populaire route bij zowel de lokale bevolking als toeristen, omdat het een geweldige manier is om de stad te zien. Je gaat langs plaatsen die gelinkt zijn aan bekende personen. Denk aan Albert Einstein, Spinoza, Christiaan Huygens en nog veel meer!

Geniet dit najaar!

Nederland is een geweldig land om te fietsen, en er zijn veel mooie routes om van te genieten. Ik hoop dat je dit najaar geniet van deze mooie fietsroutes in Nederland! En vergeet niet, de EMQ elektrische vouwfiets is de ideale manier om je op deze routes te verplaatsen! Vouw de e-bike op en neem de fiets gratis mee in het openbaar vervoer.

Over de auteur

Corné is een echte reiziger. Nadat hij in verschillende landen heeft gewoond, zoals Australië, Vietnam en Curacao, is hij nu neergestreken in Amsterdam. Hij houdt ervan om nieuwe gebieden te ontdekken en de EMQ is daar ideaal voor! Omdat Corné geen auto heeft, pakt hij vaak de trein. De elektrische vouwfiets gaat mee in de trein, zodat hij op het treinstation weg kan fietsen naar een mooie fietsroute in Europa.