Skip to main content

Onlangs hebben we gesprekken gevoerd met EMQ-gebruikers voor een nieuwe reeks interviews over hun ervaringen met de elektrische vouwfiets.

In deze serie interviews vragen wij gebruikers van de EMQ naar hun ervaring. Twee van hen zijn Sara en Jurrien. Zij gingen een stapje verder en namen hun EMQ mee op vakantie naar de Côte d’Azur. Tijdens hun vakantie legden zij hun ervaring voor ons vast op beeld.

Over Sara en Jurrien

Sinds een aantal jaar zijn zij bezig met het uitvoeren van hun passie: duurzaam en verantwoord reizen. Als reisschrijver en fotograaf kwamen beiden voor hun werk al op bijzondere plekken, maar toen sloeg de pandemie in 2020 toe. Dit heeft hen ertoe aangezet hun snelle levens serieus te heroverwegen. Ze besloten dat wanneer het weer mogelijk zou zijn om te reizen, ze het anders wilden doen: bewuster en met minder impact op het milieu. Hun avonturen leggen zij vast in hun blog en laten ze zien op hun Instagram account: @theelectriccampervan

Daarom hebben ze een Fiat E-ducato omgebouwd tot een volledig elektrische campervan en waar ze nu fulltime in wonen en mee door Europa reizen. Allemaal met het doel om groene reiservaringen op te doen. Tijdens hun reizen gaat ook de EMQ elektrische vouwfiets mee, omdat het aansluit op hun duurzame manier van reizen.

De EMQ elektrische vouwfiets ging voor het eerst mee tijdens hun reis naar de Côte d’Azur. Sindsdien zijn ze met de camper en e-bike geweest naar andere delen van Frankrijk, Italië, Slovenië, Spanje, Portugal en binnen Nederland. Hieruit blijkt dat het een geslaagde ervaring was met de EMQ.

Sara en Jurrien met de elektrische vouwfiets op vakantie

"De EMQ presteert zo goed!" - Sara & Jurrien

Côte d’Azur met de EMQ

De Côte d’Azur heeft een adembenemend landschap, met vele geografishe contrasten. Zo vind je er bossen, stranden, plateuas en bergtoppen. Het is er prachtig om te fietsen, als af en toe tegen een berg op geen probleem is. Want de Côte d’Azur is namelijk best wel heuvelachtig.

Sara met de elektrische vouwfiets van EMQ
Jurrien met de elektrische vouwfiets van EMQ

“Côte d'Azur is zo'n mooie plek om te fietsen!”

- Sara

Plan nu jouw gratis proefrit in!

De allerlichtste elektrische vouwfiets van Nederland uitproberen? Dat kan! Vraag nu een vrijblijvende proefrit aan

Jurrien & Sara vertellen en laten zien

De Côte d’Azur heeft een heuvelachtig landschap en daarom flink wat heuvels. Jurrien laat zien hoe je zonder enige moeite gemakkelijk die heuvels op komt met een EMQ elektrische vouwfiets.

"Ik gebruik geen kracht, ik beweeg alleen de pedalen zodat de motor wordt geactiveerd.
Hier is het een beetje steil, maar ik hoef nog steeds geen kracht te zetten. EASY!" - Jurrien

"Een populaire plek om te fietsen, maar Côte d'Azur is enorm heuvelachtig! Maar de EMQ doet het ZO goed. Je hoeft geen kracht te zetten, je trapt heel gemakkelijk. En de afdalingen zijn natuurlijk ook erg leuk!" - Sara

EMQ op reis

Zoals je kunt zien is heuvelachtig landschap geen probleem voor de EMQ elektrische vouwfiets. Deze ervaring heeft eraan bijgedragen dat de EMQ nu standaard met hun mee gaat op reis. Ondertussen is de EMQ een onderdeel geworden van Sara en Jurrien’s lifestyle. Plan een proefrit in om te zien hoe de EMQ het beste in jouw lifestyle past.

emq gebruikerservaring aan cote d'azur

"Heuvel op... makkelijk!"

- Jurrien

Neem de EMQ gemakkelijk mee naar iedere bestemming

Jurrien en Sara hebben hun EMQ meegenomen in hun bus, maar dat is niet de enige manier om je elektrische vouwfiets mee te nemen op vakantie. Neem hem bijvoorbeeld mee in je camper of in de trein. Een elektrische vouwfiets past gemakkelijk in een camper, maar voor de zekerheid geven we je nog 5 tips zodat het zeker lukt. Kies jij er liever voor om op vakantie te gaan met de trein? Geen probleem, de EMQ elektrische vouwfiets mag bijna overal gratis mee in de trein. Er zijn een paar regels aan verbonden, maar die hoeven je niet tegen te houden om mooie fietstochten te maken op de plaats van bestemming. Wil jij ook zo’n ontspannen en unieke vakantie en wil je weten hoe de lichtgewicht elektrische vouwfiets van EMQ hierin past? Dat kan door een gratis proefrit te boeken. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen!

Benieuwd naar meer gebruikerservaringen met de EMQ? Lees hier het verhaal van Manouk en ontdek haar ervaring met de EMQ elektrische vouwfiets.

 

Over de auteur

Mireille Koree

Als oprichter van EMQ gaat Mireille door het vuur voor haar klanten, voor haar product én voor het EMQ team. Een team met hart voor onze e-bikes, voor alles wat onze EMQ e-bikes mogelijk maken en vooral voor onze klanten. Deze persoonlijke binding met alles waar EMQ voor staat, dát merk je – van een oriënterend telefoontje naar EMQ en een vrijblijvende proefrit, tot aan de aflevering en het verzorgen van het onderhoud: alles is persoonlijk en met aandacht voor de klant.